Ezt olvasta már?

0

Egy részegen gázoló kanizsai nyugdíjas és egy szintén nagykanizsai, hajlott korú orvvadász is bíróság elé áll kedden

Magányos férfiakra vadászó csaló nő, szintén csalást elkövető sírköves, egy részegen gázoló kanizsai nyugdíjas és egy hajlott korú, szintén nagykanizsai orvvadász is bíróság elé áll.


hirdetés

A Zalaegerszegi Járásbíróság 2019. február 18. napján hozott ítéletet annak a nőnek az ügyében, aki – lányát is bevonva – idős férfiaktól csalt ki több mint 6 millió forintot. H. Gy.-né büntetőügyéről már többször is beszámoltunk, végül a megyeszékhely járásbírósága 2 év 6 hónap börtönt rótt ki rá.

 

H. Gy.-né másodrendű vádlott-társa – a lánya –, a rá első fokon kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés-büntetést elfogadta, így az jogerőssé vált. Holnap H. Gy.-né is megkaphatja méltó büntetését a Zalaegerszegi Törvényszéken, ahol másodfokú nyilvános ülés keretében dr. Magyar Károly büntetőtanácsa mondja majd ki a végső szót a nő bűnügyében.

 

Az elsőfokú ítélet kihirdetésének részleteiről dr. Vándor Virágot, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivőjét kérdeztem korábban: ebből idézünk most.

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett 2014 augusztusában adott fel társkereső hirdetést a Zala megyei napilapban. Erre jelentkezett – álnéven – az I. rendű vádlott, s elhatározta, hogy a férfitól különféle indokokkal pénzt fog kérni. A nő a sértettől 2014. október-december között 1.840.000 forintot csalt ki. Miután tervébe lányát, a II. rendű vádlottat is beavatta, együtt győzködték a férfit, hogy vegyen fel hiteleket és kössön áruvásárlási kölcsönszerződéseket. A sértett ezt közel 3 millió forint értékben megtette, így a vádlottak majdnem 5 millió forint kárt okoztak neki.

 

2016 júliusában az I. rendű vádlott ismét álnéven jelentkezett egy társkereső hirdetésre. A férfi a tartós párkapcsolat reményében 2016. július-szeptember között 89.000 forintot adott át részére. Ezt követően a nő – arra hivatkozva, hogy kórházban van és pénzre van szüksége – kérte a férfit, hogy vegyen fel kölcsönt, amelyből a sértett 141.500 forintot juttatott el a vádlottnak. A nő 2016. szeptember végén megszakította a férfival a kapcsolatot, aki ezután feljelentette. A nyomozás során az I. rendű vádlott felkereste a sértettet, s átadott neki 12.000 forintot a kölcsön törlesztésére. A férfi még mindig bízva a jövőbeni párkapcsolatban 2016. október és 2017. február között további 1.055.830 forintot adott az I. rendű vádlottnak. A nő összesen 1.286.330 forintot csalt ki a sértettől, amelyből mindössze 12.000,- Ft térült meg.

 

2017 novemberében az I. rendű vádlott újfent jelentkezett egy társkereső hirdetésre, célja ezúttal is a jogtalan pénzszerzés volt. 2017. november 22-24. között összesen 119.000 forintot kért kölcsön egy férfitől. Miután a nő elérhetetlenné vált, a sértett feljelentést tett. A nyomozás során az I. rendű vádlott megkereste a férfit, s ígéretet tett arra, hogy az addigi kölcsönt részletekben fogja visszafizetni, majd ismét kért 25.000 forintot. A találkozó során arra is rávette, hogy kérje a nyomozás megszüntetését. Tettével a férfinak összesen 144.000,- Ft kárt okozott.

 

Az I. rendű vádlottat a Zalaegerszegi Járásbíróság bűnösnek mondta ki 2 rendbeli, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében – egy esetben, mint társtettest –, valamint folytatólagosan elkövetett csalás vétségében, s őt 2 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

 

A II. rendű vádlott társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetést kapott, amelyet a bíróság 3 év próbaidőre felfüggesztett. A büntetés kiszabásakor a bíróság az I. rendű vádlott tekintetében enyhítő körülményként értékelte a kár részbeni megtérítését, a sértetti megbocsátást, ugyanakkor súlyosító körülményként büntetett előéletét, illetve azt, hogy a bűncselekményeket idős személyek sérelmére követte el. A II. rendű vádlott büntetésének kiszabásakor enyhítő körülmény volt a sértetti megbocsátás, súlyosító körülmény büntetett előélete, valamint az, hogy különös visszaeső.

 

Átverte az ügyfeleit a sírköves

 

Holnap az első tárgyalására megy majd a bűnperében a kőfaragással foglalkozó B-H. S., akit azzal vádolnak a zalaegerszegi ügyészek, hogy négy ügyfelét is átverte, akiknek több, mint fél millió forintos kárt okozott a csalásaival.

 

A vádirat szerint B-H. S. 2014-től egy szombathelyi kft. ügyvezetőjeként kőfaragással foglalkozott, síremlékeket készített és újított fel. A cég 2017. április 6-tól felszámolás alá került, azonban a férfi ezt követően is elvállalt különböző munkákat. A sértettekkel való egyeztetés során nem tájékoztatta őket arról, hogy az ügyvezetése alatt álló céget felszámolják, és az átvett előlegeket sem a vállalt munka elvégzésére fordította.

 

A vádirat 2017 májusa és 2018 júniusa között 3 esetet rögzít, amikor B-H. S.a négy sértettnek több, mint fél millió forint kárt okozott. A büntetőügyben a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Sinkó Vilmos vezette büntetőtanácsa ítélkezik majd, a vád: csalás bűntette. A vádlott és a tanúk kihallgatása várható.

 

Alaposan betintázott az a nagykanizsai nyugdíjas, aki tavasszal fellökött egy motorost Kanizsán, majd elhajtott

 

Olyan részeg volt R. M., mint az albán szamár: a közmondás pontosan illik arra a 72 esztendős, nagykanizsai nyugdíjasra, aki idén tavasszal súlyos fokú alkoholos befolyásoltság mellett ült a volán mögé. Eztán nem elég, hogy fellökött egy motorost, de még el is hajtott a helyszínről. R. M. holnap megy az elsőfokú nyilvános előkészítő ülésére a Nagykanizsai Járásbíróságra, ahol Domjánné dr. Kormányos Edit mond majd ítéletet felette.

 

Egy 72 éves, nagykanizsai férfi 2019. április 1. napjának délutánján, Nagykanizsán, a Hevesi úton közlekedett ittas állapotban Fiat Panda típusú személygépkocsijával, a Kodály Zoltán út irányából a Bartók Béla út felé. Amikor a járművel a Hevesi út 2. számú épület előtti útszakaszhoz ért, ittasságából eredő figyelmetlensége és a követési távolság be nem tartása miatt hátulról nekiütközött az előtte, vele azonos irányban haladó és forgalmi okból lassító Yamaha Aerox típusú segédmotoros kerékpár hátsó részének, amelyet egy fiatalember vezetett.

 

A segédmotor felborult, a fiatalember pedig az úttestre esett. A gépkocsit vezető férfi az ütközést követően megállt. A fiatalember az úttestről felkelve odalépett a jármű jobb első ajtajának ablakához és mutatta a jármű vezetőjének, hogy álljon félre, a férfi azonban őt balról kikerülve, elhagyta a helyszínt anélkül, hogy meggyőződött volna arról: a motoros a baleset következtében megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorult-e. A fiatalember a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

 

Az idős férfit a rendőrök hamar elfogták, és megállapítást nyert, hogy a terhelt vérében a cselekmény elkövetésekor 3,1-3,32 (súlyos fok) ezrelék közötti alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette valamint ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a 72 esztendős nagykanizsai férfi ellen.

 

Orvvadászaton fogtak a bakónaki hegyen egy kanizsai nyugdíjast

 

Szintén a Nagykanizsai Járásbíróságra, ugyancsak az elsőfokú nyilvános előkészítő ülésére megy holnap az a kanizsai nyugdíjas, akit a nagybakónaki hegyen értek tetten orvvadászat közben, még 2019 májusának elején. M. J. bűnösségéről és büntetéséről dr. Andódi Henrietta bírónő dönt majd.

 

A 68 éves nagykanizsai férfi – M. J. – még 2018 decemberében, közelebbről már meg nem állapítható időben, a nagykanizsai bolhapiacon vásárolt meg egy ismeretlen személytől 20.000 Ft-ért 1 db vadászpuskát, valamint kb. 15 db lőszert. A fegyver és a lőszer tartására M. J. nem rendelkezett engedéllyel, illetve nem volt engedélye vadászatra sem.

 

A Nagykanizsához tartozó bakónaki hegyen levő pincéjében tartotta a puskát és a lőszereket, azzal egy alkalommal 1 db próbalövést adott le. Majd az idei esztendőben, 2019. május 3. napjának hajnalán felkelt, magához vett 3 db lőszert és a puskáját, továbbá a kereső távcsövet, azért, hogy a közeli erdőben vaddisznót lőjön, és azt eltulajdonítsa. A terület a nagykanizsai székhelyű Hubertus vadásztársasághoz tartozik. A terhelt a Polski Fiat 126 típusú személygépkocsijával a hegy északi végéhez ment, ahol az autót leállította. A puskába betárazott 1 db lőszert és gyalogosan az erdő felé indult. Körülbelül 5:30 perckor a réten átfutott egy kifejlett vaddisznó, amelyet a terhelt a puskával célba vett és rálőtt, azonban azt nem találta el. Ezután még egy lőszert betárazott a fegyverbe, majd visszaindult a gépkocsijához.

 

Már visszafelé haladt M. J. az autóhoz, amikor megjelent a helyszínen a Hubertus vadásztársaság fővadásza, aki terepjáróval vitt egy osztrák vendégvadászt, hogy a hegyen vadásszanak. Amikor a hivatásos vadász észlelte a terheltet és azt, hogy nála puska van, a gépkocsival hozzá hajtott, majd az előle lebújva eltűnni szándékozó terheltet elfogta. A fővadász a fegyvert elvette, kitárazta, majd telefonon értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök lefoglalták a puskát és a 2 db lőszert, továbbá az M. J. pincéjében tartott házkutatás alkalmával 1 db lőszerhüvelyt és még 12 db lőszert.

 

Az igazságügyi fegyverszakértői vélemény szerint a lefoglalt puska 12/70 kaliberjelű IZS-18-E típusú szovjet gyártmányú 1 lövetű rendszerű tűzfegyver, amely lőfegyvernek minősül. A terhelttől lefoglalt lőszerek közül 8 db 12/70 kaliberjelű magyar gyártmányú, 3 db 12/65 kaliberjelű csehszlovák gyártmányú, 1 db 12/70 kaliberjelű amerikai gyártmányú, 1 db 12/70 kaliberjelű csehszlovák gyártmányú sörétes töltények lőszernek tekintendő. A lőszerek működőképesek, a vadászpuskában működtethetők voltak. Mindezekért a Nagykanizsai Járási Ügyészség orvvadászat, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat M. J. ellen.

 

 

 

 

 

 

forrás: kanizsaujsag.hu0
0
0

hírek innen, onnan

Orbán: Soros György személyesen próbálta megakadályozni Várhelyi Olivér kinevezését

A Fidesz még nem döntötte el, hogy folytatjuk-e közös életünket az Európai Néppárttal - mondta Orbán Viktor a szokásos...

Nem sok kedved lesz autóba ülni, ha végignézed ezt a videót

Nem mindig üzemel megbízhatóan és biztonságosan a technika.

Tőzsde ? Emelkedéssel nyitottak a főbb európai piacok

Enyhe emelkedéssel nyitottak és felfelé indultak a vezető nyugat-európai tőzsdék fő indexei pénteken. A londoni tőzsde fő mutatója, az...

Rogán Antalt újabb csapás érte

Minden tisztségét elvesztette az V. kerületi önkormányzat nagy hatalmú vagyonkezelő cégében Kertész Balázs, akit Rogán Antal...

Sokat tehetünk a COPD súlyos következményei ellen

A krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) idei világnapjának szlogenje: Mindannyian tehetünk a COPD következményei ellen. A szlogen...

Erős teljesítményt produkál a hazai e-kereskedelem

Tízezer forint fölött az átlagos kosárérték.

Presztizsharc Debrecenben. Mindent bele.

A Gyergyószentmiklós érkezik, izgalmas estének nézünk elébe.

Baleset történt az M35-ösön Debrecennél

Debrecen - Két autó karambolozott a főváros felé vezető irányban.

Nem várt döntés: kényszerpihenőre küldi dolgozóit a rácalmási gyár

Európa egyik legnagyobb gumiüzemében kényszerszünetre küldik a dolgozókat, mert megteltek a raktárak. Az intézkedés nem jár...

Váratlan: Kásler Miklós új feladatot kapott a kormánytól

Új feladatot kapott Kásler Miklós a kormánytól. Az erről szóló kormányhatározat az új Magyar Közlönyben jelent meg.

0

Sport

Messi és Ronaldo szintjén lettem volna, ha csak a futballnak élek

A hollandok visszavonult játékmestere, Wesley Sneijder nyilatkozta ezt.

Posztoltak egy képet, ami ezután jött azt nem gondolta senki

Nem akárki és nem akármit írt a kép alá.

Mourinho után a manchesteriek klasszisa is Londonba tart

Nem megy messzire a portugál a bemutatkozó meccsén, Lampardnak be kell vetnie a vezércselt a Kékek trójai falova ellen, ha sikerre akarja vezetni övéit.

Váratlan döntést hozhat meg az olimpia előtt Milák Kristóf

Japánban készül a nyári játékokra a 19 éves világbajnok és világcsúcstartó úszó.

Zaklatási botrány: Kenderesi Tamás most elmondja, mi is történt valójában a lánnyal

Kenderesi Tamás megszólalt zaklatási botrányával kapcsolatban.

Aubrey tényleg démoni lett a jógától

De inkább nőies, mint vallásos értelemben.

Eltörte a lábát a konditeremben a Real Madrid játékosa

Egy súlyzót ejtett rá, biztos, hogy egy ideig nem léphet pályára.

Dögölj meg! - üvöltötte játékosa arcába a kézilabdaedző - videó

A BL-ben szereplő zágrábi csapat trénere teljesen kivetkőzött önmagából egy időkérés során.

A tökéletes válasz? - Ez hiányzik a magyar futballból

A Pál utcai fiúk Brazíliában kötelező olvasmány.

Meglepő fordulatot hozott az úszósport eddigi legnagyobb doppingbotránya

Egyre több a bizonytalanság a Szun Jangot körülvevő doppingügyben. Korábban úgy volt a kínaiak első olimpiai bajnok úszóját akár örökre is eltilthatják, de most újabb koronatanú bukkant fel, aki mindent megváltoztathat.

Tovább forrnak az indulatok Gareth Bale ügyében

A walesi válogatott szélsője a keddi Európa-bajnoki selejtezőt követően üzent Spanyolországba.

0

Bulvár

Észrevett egy repedést a plafonon az albérlő: nem gondolta, hogy ez lesz belőle

Vannak olyan helyzetek az albérletben, amikor valóban nehéz eldönteni, hogy kinek a felelőssége lenne megoldani a problémát. Az alábbiak nem ilyenek.

Egy szekrény mögé rejtett átjárót találtak a IX. kerületi polgármesteri hivatalban

Ajtóval elválasztott helyiséget fedezett fel a Kutyapárt.

Újra előkerült a videó, ahol az ukrán elnök nem a kezével, nem a lábával és nem is a fejével zongorázik

Komoly szópárbaj alakult ki Volodimir Zenelszkij ukrán államfő és Julija Timosenko egykori kormányfő között, s az utolsó fordulóban a most ellenzékben lévő Timosenko arra emlékeztette az ország polgárait, hogy volt idő amikor a humoristából lett államfő még azzal próbálta növelni ismertségét, hogy a péniszével szólaltatott meg egy zongorát. Vagy legalább is úgy tett, mintha.

Szél Bernadett: "Minden percet sajnálok, amit Kunhalmi Ágira pazaroltam"

A független képviselő a 2018-as parlamenti választások tapasztalatairól beszél egy most kiszivárgott videóban.

Hadházy megint talált egy furcsa törvénymódosítást

Benyújtotta Semjén Zsolt a közbeszerzési törvény módosítását, Hadházy Ákos szerint így majd nem lehet feltérképezni a "tolvaj hálózatokat".

Reagált Gyurcsány a Bödőcs-paródiára

Bödőcs Tibor humorista legújabb videójában Gyurcsány Ferencet parodizálja. A DK elnöke nem is várt sokáig, válaszolt is a humoristának.

Mikor kinek van elsőbbsége? A rendőrség tisztázta a félreértéseket

A rengeteg baleset miatt a rendőrség közleményt adott ki, melyben felhívták a figyelmet az elsőbbségadás szabályainak fontosságára.

Závecz: Hatalmasat gyengült a Fidesz a fővárosban, de a falvakban is sok szavazót veszítettek

Az elmúlt két hónapban a Fidesz tábora a teljes választókorú népességen belül 35-ről 32 százalékra csökkent. A Momentum erősödött.

Rendkívül veszélyes mobiltelefonos átverés terjed

Nagyon vigyázzanak, ha ilyen számokról hívják önöket, százezrekbe kerülhet. Mutatjuk a veszélyes számok.

Megkapta a nyugdíjprémiumot? Rossz hír érkezett.

A 24.hu szerint a kormány megint alábecsülte a gazdasági növekedést, amikor a nyugdíjprémium kiszámításáról döntött. Ezzel egy átlagnyugdíjast ismét 10 ezer forinttal rövidíthettek meg, és két év alatt már mintegy 43 milliárd forintot, egy egész nyugdíjprémiumnyit spórolhattak meg azokon, akik nyugdíjat vagy nyugdíjszerű ellátást kapnak.

Elaludt és csendben meghalt a magyar király

Az idős Ferenc József 1916 őszén megfázott, tüdőgyulladást kapott, de pihenésre még ekkor sem hagyott magának időt.

blogmorzsák

6 érdekesség, amit biztosan nem tudtál II. Erzsébetről

Vajon milyen az uralkodónő magánemberként?

Mindenért fizetett, pedig semmit sem vett igénybe

Minden volt: repjegy, csomag, parkolás. Végül csak utazás nem.

Szabó Magda regénye az évtized legjobb könyvei között

Az ajtót is beválasztották a tíz legjobb angolra fordított regény közé.

Hogyan fényképezzünk helyesen gyereket?

Azoknak a képein, akik helyesen fényképeznek, olyanok a gyerekek, mint a valóságban. Játszanak, ugrálnak, jókedvűek: élnek.

A „Nélküled” című dal nem tömény giccs

Az ismerős Arcok dalszövege nem az igazságot mondja ki, de nem is hazudik.

Van még olcsó ingatlan?

Még 2019 végén is belefuthatunk olcsó ingatlanokba, de érdemes vigyázni. Elmondjuk, mire figyeljünk!

Vigyázat: életveszélyes fényhatások az utakon!

Tudtad, hogy minden 6. balesetet a fényszórók okoznak? Védd szemed vezetés közben!

Máté Gábornak le kell mondania - Gothár Péter, a zaklató

Gothár Péter rendező beismer­te, hogy ő élt vissza a Katona József Színház egy munkatárs­nője testi intergritásával.

Kívül tágasabb - Európai Néppárt

„A vezér vakarhatja a fejét.“

A Lázár-ügy gyökerei

A kapitalizmus veszteseit kábít­ják a nacionalizmus, a minden­féle antiizmus mákonyával.

Apa, gyerek és a képzeletbeli barát

Mindenhol ott van, ahol mi. Velünk eszik, fürdik és játszik a kislányunk képzeletbeli barátja. Baj ez vagy jó dolog?

Kis gombahatározatlan

Ne az Interneten azonosítsuk a szedett gombát, evidens!

0