Ezt olvasta már?

0

Bíróság előtt felel tetteiért a kanizsai szúrkáló

Emberölést próbált meg megkísérelni a nagykanizsai férfi, aki előre eltervezte tettét. Holnap a Zalaegerszegi Törvényszék elé áll egy pölöskei szörpüzem kirablóival együtt.


hirdetés

A többszörös visszaeső K. Géza nagykanizsai lakos tettét dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa ítéli majd meg. K. Géza 2017. június 5-én, a hajnali órákban a saját portájáról átment abba az udvari lakásba, ahol a volt élettársa szállást kapott, és italozni kezdett a lakás tulajdonosával. Míg a vádlott italozott, addig volt élettársa megkérte az udvarban lakó egyik ismerősét, hogy menjen át hozzá, mert a volt párja agresszivitása miatt, tartott annak viselkedésétől. A férfi érkezését követően K. Géza bement a lakás hátsó, utcára néző szobájába, ahol a volt élettárs és a segítségül hívott férfi tartózkodott, majd vitatkozni kezdett, felelősségre vonva a férfit, hogy mit keres a nőnél. A férfi, tartva attól, hogy tettlegességre fog sor kerülni, rendőri segítséget kért. A kiérkező járőrök figyelmeztették a terheltet, hogy rendzavaró viselkedését fejezze be, majd távoztak a lakásból. A vita azonban tovább folytatódott, a terhelt elkezdett azzal fenyegetőzni, hogy megöli volt élettársát és annak ismerősét, elvágja a torkukat, ezért ők ismételten rendőrt hívtak. A járőrök vissza is tértek a lakásba és újfent figyelmeztették a terheltet, illetve közölték vele, hogy rendzavarás szabálysértése miatt feljelentik, majd távoztak.

A rendőrjárőr távozását követően K. Géza tovább fenyegetőzött, egyre indulatosabb állapotba került, majd magához vett egy 7 cm pengehosszúságú, fanyelű kést. Ezt látva a volt élettársa és annak ismerőse bezárkózott a lakás hátsó, utca felé néző szobájába. A terhelt eközben az ajtót kifeszítette, és a nála lévő késsel azonnal a hozzá közelebb lévő, az ágyon ülő férfihez lépett, majd legalább közepes erővel megszúrta a mellkasán. A férfi megpróbált a terhelttel szemben védekezni, felállt, próbálta a terhelt kést tartó kezét magától távol tartani, e közben mindketten az ágyra kerültek. A dulakodás közben K. Géza tovább szurkálta a szerencsétlenül járt embert: hátát, nyaki részét is többször megszúrta. A sértett még fel tudott állni, mire a terhelt is felállt, és további szúró mozdulatot tett a védekező férfi felé, így a szúrások a sértett védekezésül maga elé tartott bal felkarját is elérték. Mindeközben a női sértett segítségért kiabált, amit a korábbi hívások miatt a közelben tartózkodó járőrök meghallottak, ezért a lakásba behatoltak. A vádlott karját hátrafeszítették és a kést elvették tőle, így cselekménye folytatásában, illetve abban, hogy a nőre is rátámadjon, megakadályozták. K. Géza az elvezetése során a járőrök jelenlétében visszakiáltott volt élettársának, hogy „te lettél volna a következő”, és kijelentette, hogy a nővel kellett volna kezdenie, kár, hogy nem használt nagyobb kést, és kijelentette azt is, hogy mindkét személyt meg akarta ölni. A kiérkező mentők az összeszurkált férfit életveszélyes állapotban szállították a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív osztályára, ahol életmentő hasi műtétet hajtottak végre rajta.

A Zalaegerszegi Járásbíróságon, dr. Gaider Bálint büntetőbíró előtt kell majd felelnie holnap annak a rablópárosnak, akik idén nyáron rabolták ki a pölöskei szörpüzemet. J. L. és társa valamikor a nyár elején határozta el magát a rablásra: az egyikük pontos információkkal bírt a szörpüzem működéséről. Miután beszerezték a rabláshoz szükséges „felszereléseket” – többek között egy elektromos sokkolót a nagykanizsai bolhapiacról –, akcióba lépett a két útonálló. 2017. június 24-én, 23 óra körüli időben egy Opellel parkoltak le a Pölöskei Italgyártó Kft. üzemétől mintegy egy kilométerre lévő, Fácános fasornál. A gépkocsit egy földúton hagyták, majd innen gyalog közelítették meg a gyárat. A szörpgyártó üzem nyugati oldalán lévő kerítésnél bemásztak, majd elbújva várták, hogy a biztonsági őr a szokásos ellenőrzési útvonalát bejárva hozzájuk érjen. Ekkor egyikük megtámadta, a sokkolóval és ököllel is bántalmazta, majd lábát kirúgva a földre vitte. Gyorskötözővel megbéklyózták a kezeit, így tették végül ártalmatlanná.

Ezután átkutatták az irodai épületet, és feltörték a házipénztárt tartalmazó szekrényt, elemelve belőle az összes készpénzt, majd pedig a páncélszekrényt betették a szörpüzem tulajdonát képező egyik gépkocsiba, és a megtámadott, bántalmazott majd megkötözött biztonsági őrt a sorsára hagyva, a helyszínről elmenekültek. A vagyonőrnek nemsokára sikerült kiszabadítania magát, és értesítette a rendőrséget. A két férfi eközben áttette az Opelbe a széfet, majd a közel 36 millió forintos zsákmánnyal kereket oldottak. Az eltulajdonított páncélt egy általuk korábban kiválasztott, Zalaszentmihály és Nemesrádó közötti elhagyott, erdős részen elrejtették és mindketten hazamentek. A milliókat rejtő mackót néhány nap múlva, 2017. július elsején az egyikük otthonához vitték Nemesrádóba, majd egy flex-el kinyitották. A pénzt elosztották, míg a széfben található egyéb iratokat, csekkfüzetet, bankkártyát, gépjármű-törzskönyveket elégették. A megyeszékhelyi nyomozóknak köszönhetően nemsokára kattant a bilincs a rablók csuklóján, és a házkutatások során az elrabolt pénzből 33 millió 732 ezer forintot sikerült is előtalálniuk a zsaruknak.

Ugyancsak holnap állítják a megyeszékhely járásbíróságának dr. Czipóth Edit vezette büntetőtanácsa elé S. G. szlovák állampolgárságú terheltet, aki Zalaegerszeg egyik hegyi ingatlanán termesztett marihuánát. A szlovák férfi 2016 szeptemberében költözött egy szintén szlovák állampolgárságú, de Svájcban élő férfi által vásárolt és annak tulajdonát képező zalaegerszegi ingatlanba, azzal a céllal, hogy ott marihuána termesztésébe fogjon. Az épület pince részében, mintegy 6 x 6 méteres alapterületen növénytermesztő részt hozott létre, ahol kialakította a növények szakszerű ápolásához, neveléséhez, feldolgozásához és tárolásához szükséges feltételeket. A növények melegen tartásához ipari világítótesteket szerelt fel, a páratartalom biztosítása érdekében szigetelte a nyílászárókat, egy szellőztető berendezést is beépített, a falakat pedig hővédő tükörfóliával borította be. Ilyen körülmények között, a növényeket palánta nevelőben előnevelte, majd a megfelelő érettség elérését követően átültette őket a termesztésükre alkalmas edényekbe. A kifejlett egyedeket leszüretelte, majd speciális növényszárítóban kiszárította, a száraz növényi törmeléket pedig az ingatlan különböző részein tárolta.A rendőrnyomozók 2017. június 2. napján csaptak le a férfira: a zalaegerszegi ingatlanban tartott házkutatás alkalmával közel másfél kilogrammnyi, kábítószer tartalmú, szárított növényi törmeléket, valamint 210 tő „Cannabis sativa” fajba sorolható növényt foglaltak le.

 

Forrás: kanizsaujsag.hu/NNL0

hírek innen, onnan

Kiderült, mennyivel nő a képviselők és a miniszterek fizetése

Az Országgyűlés arról is döntött, hogy az átlagbér emelkedésekor ezentúl automatikusan nőjön a képviselők fizetése.

A tűzoltóság képei: rengeteg fa kidőlt a szerda délutáni viharban

Nagyon sok dolguk volt a tűzoltóknak szerdán.

Nem semmi videó: az összes macska egyszerre érezte meg a közelgő földrengést

Kifinomult érzékeik miatt egyszerre váltak nyugtalanná.

Szépségéért ültetett kendert az 59 éves osztrák nő Keszthelyen

Habókos, magának való asszonynak ismerik a kertjében füvet termesztő osztrák nőt, aki kihívta magára a rendőrséget.

Jó hír: az EU hamarosan vámok nélkül kereskedhet Japánnal

Aláírták az átfogó szabadkereskedelmi megállapodást az Európai Unió és Japán vezetői kedden, Tokióban. A felek reményei szerint ezzel...

Az NB I. legjobb bal lába a vb-ezüstérmes válogatottba vágyik

Tonci Kukoc, a Honvéd védője szerint nem reménytelen a helyzete a válogatott terén.

Rapport Richárdnak fontosabb a pénz, mint a sakkolimpia

Az egyik legtehetségesebb magyar sakkozó nem megy Batumiba, mert követeléseit a szövetség nem tudta teljesíteni.

A magyar nők Tom Cruise-zal és Vin Diesellel szeretnének nudizni

Végre egy kutatás, amiből mindent megtudunk a nudizásról.

Alaptörvény-ellenes nyugdíjszabály

Az Alkotmánybíróság 12/2018. (VII. 18.) AB határozatával kimondta a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi Lxxxi....

0

Sport

Sokkoló hírt közölt: súlyos beteg a legjobb magyar futballista

Közösségi oldalán tette közzé a magyar származású, német válogatott focista, Marozsán Dzsenifer: súlyos beteg.

Így néz ki az új Puskás Ferenc Stadion madártávlatból

Bár a tervek szerint csak 2019 végén adják át, a 190 milliárd forintból épülő új nemzeti stadion kívülről már most is elég jól mutat. Drónnal szálltunk a város felé, hogy megnézzük, hogy halad a munka.

Pogba úgy odavert Messinek, mint még soha senki

Őrületes öltözői beszédet mondott a vb-győztes franciák középpályása.

"Messze miénk a jobb csapat, nem kicsivel, sokkal jobb" - mondta a Vidi ellenfelének edzője

A luxemburgi Dudelange ritka dühös volt a BL-selejtező után.

Itt az év kamuja: íme az igazság a foci-vb horvát hőseiről

Kamu volt, nem adja teljes vb-keresményét a szegény gyerekeknek a horvát fociválogatott - derült ki. Az ezt ígérő levelet valójában egy horvát újságíró írta.

Marozsán Dzsenifer tüdőembóliát kapott

A magyar származású labdarúgó harcolni fog, és biztos a visszatérésében.

Így döntött pénzjutalma sorsáról a horvát válogatott

Zágráb - Hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlotta fel a világbajnokságon döntős horvát labdarúgó-válogatott a teljes pénzjutalmát.

Egy fociklub sem keresett még annyi pénzt, mint a Barcelona

A Barcelona rekordnagyságú bevételével nagyon közel került az 1 milliárd eurós álomhatárhoz.

Álhír, hogy a horvát válogatott jótékony célra ajánlotta fel pénzjutalmát

És az egész ügy a szövegértési problémákra vezethető vissza.

Shane Tusup semmibe veszi a magyar jogrendszert

Nem térítette meg a perköltséget, és a bocsánatkérés is elmaradt.

Hét új versenyszám az olimpiai programban

Hét új versenyszám került be a 2022-es pekingi téli játékok programjába.

0

Bulvár

Nagyon figyeljen oda a Lidl zöldségespultjainál

Formabontó dolgot vezet be az áruházlánc, középpontjában a paradicsomokkal.

Ilyen gyorsan lehet leküzdeni a hasi zsírt

A csípő körüli területről szeretnének a legtöbben fogyni, viszont pont ez az a testtáj, amiről a legnehezebb. Vagy mégsem?

Durva és szívszorító leckét kapott a tahón parkoló magyar luxusautós

Talán most megtanulja, miért vannak ott a vonalak, amiket dísznek nézett.

Tragédiába fulladt egy legénybúcsú: Meghalt a magyar színész

Vízbe esett és meghalt a 33 éves Kertész Zsolt Rakamaznál.

Mi lesz a nyugdíjjal? Áll a bál a nyugdíjfolyósítónál

Átverte a kormány az államkincstár dolgozóit, amikor ötvenszázalékos béremelést ígért - írja a Népszava. Talán jövőre emelkednek a fizetések, ám addig folytatódhat a szakemberek menekülése. Egy részük harcot hirdetett.

Újabb gyümölcsre figyelt fel a Nébih

Évről évre népszerűbb, itthon viszont nem terem elég. Itt is fontos a származási hely.

Meghalt Donald Trump testőre a Putyinnal való csúcstalálkozó után egy nappal

Elkísérte az elnököt Skóciába, végül ott érte a halál.

Ezt teszi a szervezeteddel napi egy sör

Minden nap egy sör nemhogy nem egészségtelen, még egészséges is.

Szijjártó Péter bejelentette a kilépést

Magyarország kilép az ENSZ globális migrációs csomag elfogadási folyamatából - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerdai kormányülés utáni sajtótájékoztatóján Budapesten.

Gyanús jelek a vastagbél működéséről

A vastagbélben kialakuló divertikulumok, vagyis kis kitüremkedések a legkülönbözőbb panaszokhoz vezethetnek, és az 50 év feletti lakosság közel felét érintik. Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus a szükséges vizsgálatokról és kezelési lehetőségekről beszélt.

A nők jelentős többsége beindul attól, ha ezt csinálod vele Közben

A nők 70%-a teljesen odavan érte és amúgy a férfiak 61%-a is igen izgatónak tartja.

blogmorzsák

Tönkreteszi ízületeinket a klíma?

Kocsiban, irodában, otthon: az orvosok egyre gyakrabban talál­koznak olyan problémákkal, amelye­ket a túlzott klímahasználat okoz.

Gyengéd stresszoldás

Senki sem kap díjat a szenvedésért, változtasd meg felfogásod! Egy egyszerű trükk segítségével kezdd el az újraprogramozást.

5 weboldal, ami megváltoztatja az utazásod

Néhány tipp, hogy az olcsó repjegyen és szálláson túl még többet kihozz az utazásodból!

Tévhitek a magyarországi drónreptetésről

5 tévhit, amik közül a legtöbbnek jogi alapja sincs, mégis sokan tényként kezelik őket.

Szijjártó már megint égeti magát

Tökéletesen az ellenkezőjét állította annak, ami oda van írva, de bízik abban, hogy a szavazói nem tudnak angolul.

Kétarcú gyerekek

Az oviban dicsérik, otthon meg lehet tőle bolondulni. Mit ront el a szülő?

Így válassz mosogatógépet, hogy ne kelljen csalódnod!

Részletes vásárlási segédlet és használati trükkök.

Szőlő a Marson

A NASA felhívására kutatják a marsi körülmények között is életképes szőlőt.

A búvár, aki belehalt a hivatásába

A Barlang hősei: Szaman Kunan.

Melegek a múlt századi Budapesten

A melegség identitássá válik, majd már nem is büntetik, és az első melegszervezet is megalakul, száz év alatt.

A mindent vágó penge

Vérbeli túlélőkés a Ganzo műhelyéből.

0